samigold
Main page The Mine Gallery Shop Contact LANGUAGE

KÄSIN KAIVETTU LAPIN KULTA ON EKOKULTAA
Lapin kulta on laadultaan korkealuokkaista, sen kultapitoisuus on noin 23 karaattia. Se on maailman puhtainta luonnosta löytyvää kultaa. Lapin kullankaivajien vuosittain nostama kultamäärä on muutamia kymmeniä kiloja. Lapin kullalla on oma arvo, ja kauniin hipun markkinahinta voi olla moninkertainen sen sisältämän metallin hintaan verrattuna.


IVALOJOKI VS. LEMMENJOKI
Suomessa on kaksi tunnettua irtokullan kaivausaluetta: Kansan keskuudessa tunnetumpi Lemmenjoen alue joka löydettiin 1950-luvulla ja perinteikäs Ivalojoen kullanhuuhdonta-alue josta kultaa löydettiin jo vuonna 1868.

IVALOJOEN KULLANKAIVUALUE
Saariselän tunturit ovat vanhoja vuorten juuria. 2000 miljoonaa vuotta sitten alueella oli noin 4km korkeat vuoret. Kasvullisesti alue on kuusirajan pohjoispuolella, ilmasto on selvästi lämpimämpi kuin hieman etelämpänä. Saariselkä on alunperin tarkoittanut Suomujoesta itään sijaitsevaa tunturialuetta, Virkamiesliiton otettua käyttöön nimen Saariselän Retkeilykeskus, on nimi alkanut käsittää myös Raututuntureiden ylängön sekä loma-alueen. Virallisissa maapapereissa alueesta käytetään kuitenkin nimeä Kaunispää.

 

 

GALLERY

PICTURES
Photos


VIDEO

Video